Çocukluk yılları ve eğitim hayatı Karabük'te geçen bysarıipek'in resme ilgisi henüz ilkokul sıralarında başladı. Sanatın genel olarak ilgi görmediği bir çevrede büyümesine rağmen, okul hayatı boyunca boş bulduğu her yeri çizimlerle doldurarak çizmeye ve keşfetmeye devam etti.
Geleneksel sanatla tanışması kısa süren tezhip sanatı deneyimiyle oldu. Değiştirilemez kurallı bir dal olması sebebiyle daha özgürce hareket edebileceği Minyatür sanatını tercih etti. Bu alandaki sanat eğitimine 2017 yılında Geleneksel Sanatlar Akademisi bünyesinde, günümüz minyatür sanatı önemli temsilcilerinden Taner Alakuş danışmanlığında, minyatür sanatçısı Emine Navruz'dan almaya başladı.
Kâğıt üzerine taş suluboya, guaj, akrilik ve altın ile çalışmayı tercih eden bysarıipek, geleneksel tekniğin yanında dijital dünyanın nimetlerinden de faydalanarak farklı eserler ortaya çıkarma gayretinde. Bu süreçte ortaya koyduğu;
- "GAVVAS" adlı eseri 2019 yılında Akademi bünyesinde gerçekleşen Mavi adlı sergide yer aldı.
- Yine akademi bünyesinde 2021 yılında gerçekleşen İz sergisinde "'Timsal-i Galata" ve "Çevre Sakini" eserleri sergilenmiştir.
- 2023'te Taner Alakuş Minyatür Buluşmaları Bir Arada II karma sergisinde "Maske II" çalışması sanatseverlerle buluştu.
- 2024 yılında Geleneksel Sanatlar Akademisi Maviye Yolculuk sergisinde "Çağın İzleri" adlı eseriyle yer aldı.
İstanbul'da yaşamını sürdüren bysarıipek, yeni hikayeler ve farklı arayışlar içerisinde çalışmalarını sürdürürken, ilerleyen süreçte memleketinin şirin bir Safranbolu evinde ilk kişisel sergisini açma hayalini kuruyor.